TTV-TRUMELO

 

Regels

Vragen en opmerkingen over de laddercompetitie zijn altijd welkom. Stuur een mail.

Gilbert

Wilfried

Theo

Jeroen

Emiel

Mark

Joop

Marc

Ralf

RonS

Ton

Cees

Tonnie

Willy

Gijs

Mike

Rick

Frans

JeroenE

Martijn

Kees

Frank

Regelement

1. Op de eerste ladderdag (20 u) wordt door loting de plaats van alle leden bepaald op de ladder.

2. De ladder is opgebouwd uit treden, je mag een persoon uit de trede (maximaal 3 treden) boven jou uitdagen, zoals je ook uitgedaagd kunt worden door iemand uit de trede onder je.

3. De uiteindelijke winnaar zal worden bepaald door de plek op de ladder en de aantal avonden die speler aanwezig is geweest. De
speler met de hoogste ladderscore is de winnaar (via een rekentabel). Bij gelijke stand zal een onderlinge wedstrijd de winnaar bepalen.

4. Er wordt gespeeld op met het best of 5 principe op basis van een handicap (zie punt 5). Een set maximaal uit vijf games. De winnaar van een set is diegene die het eerst drie gewonnen games heeft behaald. Indien beide spelers akkoord gaan met een andere spelvorm (voor de wedstrijd te bepalen) is dat ook mogelijk, bijvoorbeeld het spelen van 1 of 2 set(s).

5. Door het ladderbestuur wordt voor aanvang van de laddercompetitie de speelsterkte (handicap) van iedere deelnemer ingeschat. Op basis daarvan krijgt de zwakkere van de 2 spelers tijdens iedere game van de onderlinge wedstrijd een puntenvoorsprong die afhankelijk is van het verschil in sterkte tussen de 2 spelers. De handicap verdeling van de laddercompetitie voor 2009 staat hier.

6. Als je als uitdager wint spring je in de ladder op de plek van de uitgedaagde (en visa versa). Als je als uitdager verliest blijven de plaatsen behouden.

7. Indien een wedstrijd niet meer kan beginnen voor 22 uur heeft de uitgedaagde het recht om te weigeren.

8. Je mag op 1 avond slechts eenmaal spelen als uitdager tegen dezelfde speler in het kader van de laddercompetitie.

9. Enkel de wedstrijden die gespeeld zijn voor 22 uur op de laatste speeldag tellen mee voor de eindrangschikking.

10. De uitslag dient direct na de wedstrijd te worden verwerkt en de ladder wordt dus ook wekelijks vernieuwd. De stand zie je hier links

11. Indien er nieuwe deelnemers bijkomen op de ladder (hoe meer hoe beter), wordt de plaats van de nieuwe deelnemer bepaald door het bestuur (een fles wijn helpt).

12. De weken die zijn vrij geroosterd door de MWTB / NTTB zijn de officiele ladder competitie avonden. Indien deelnemers aansluitend twee donderdagen niet aanwezig zijn om te worden uitgedaagd kan het ladderbestuur besluiten de betreffende trede (plaats) te vergeven.